Gegratineerde aardappelpuree met pesto en geschaafde amandelen
home > recepten-uit-nederland > Gegratineerde aardappelpuree met pesto en geschaafde amandelen
Kook de aardappelen in water met zout gaar, afgieten en goed droog laten stomen. Pureer de aardappelen, voeg dan de room, boter, nootmuskaat, peper en twee eetlepels pesto toe. Meng de puree goed door. Mocht deze nog te droog zijn voeg dan nog wat melk toe. Schep de puree in een ovenschaal en smeer de bovenkant dan in met pesto. Strooi dan de amandelen erover en laat het in een hete oven staan tot dat er een bruin korstje op komt.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg aardappelen (kruimig), ¼ l room, 50 g roomboter, nootmuskaat, peper, zout, 1 potje pesto (is bij de supermarkt verkrijgbaar), 100 g geschaafde amandelen.