Gevulde kalfsborst
home > recepten-uit-nederland > Gevulde kalfsborst
Week de sneetjes brood in de melk. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Vermeng het gehakt met de eieren, ui, uitgeknepen brood, zout, peper en de peterselie.
Bestrooi de, door de slager ontbeende en in de lengte ingesneden kalfsborst met zout en peper. Vul hem met het gehaktmengsel en naai hem dicht met keukengaren.
Verhit de oven op 220°C. Verhit de olie in een braadpan, braad hierin het vlees aan en plaats daarna de pan op de onderste richel van de voorverwarmde oven.
Braad het vlees ca 1,5 uur.
Maak de worteltjes en de knolselderie schoon en snijd de groente klein. Maak de ui schoon en snijd hem in 8 partjes.
Leg de groenten na 30 minuten rondom het vlees.
Schakel de oven terug op 200°C. en voeg af en toe wat bouillon toe.
Zeef het braadvocht, roer er de room door en serveer de saus bij het vlees.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 6 personen:
2 sneetjes oud brood
¼ l melk
1 grote ui
400 g gehakt, half om half
2 eieren
1 theel. zout
¼ theel. witte peper
2 eetl. fijngehakte peterselie
1 kg kalfsborst
zout
peper
4 eetl. olie
2 worteltjes
1 stukje selderieknol
1 ui
½ l warme bouillon
4 eetl. slagroom