Groene kool met lamsvlees

home > recepten-uit-nederland > Groene kool met lamsvlees

Verwijder de grove buitenste bladeren van de kool, snijd de rest van de kool in grove stukken en was deze. Laat ze dan goed uitlekken. Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. Verhit de olie en braad daar het vlees rondom bruin in. Maak de uien schoon, snijd ze klein en fruit ze samen met de knoflook mee in het vlees. Voeg de kool, zout en peper toe en meng alles goed. Gier er dan de bouillon bij en breng de massa aan de kook. Laat het gerecht op een klein pitje gaar worden in ongeveer 40 tot 50 minuten.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

1 groene kool van ongeveer 1½ kg, 600 g lamsvlees (schouder), 4 eetl. olie, 200 g uien, 2 teentjes knoflook uit de knijper, zout, versgemalen peper (busje mag ook), ¼ liter bouillon (tablet).