IJsselmeerbaars met ratatouille en tomatenvinaigrette

home > recepten-uit-nederland > IJsselmeerbaars met ratatouille en tomatenvinaigrette

Was de baarsfilets onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de courgette, aubergine en champignons in blokjes. Hak de knoflook. Ontvel de vleestomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de gedroogde tomaten fijn. Snijd de knolselderij in ragdunne repen (juliennes).
Meng de wijnazijn, de pesto en driekwart van de olijfolie voor de dressing. Bak de courgette, aubergine, champignons met knoflook in de resterende olijfolie. Meng deze ratatouille met de twee soorten gesneden tomaat en breng op smaak met peper en zout. Bak de baars in hete olijfolie mooi bruin. Frituur de knolselderij in hete frituurolie krokant.
Schep de ratatouille in het midden van warme borden en leg de baars hierop. Schenk de vinaigrette om het gerecht. Leg de gefrituurde knolselderij op de vis.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

8 baarsfilet
0.5 courgette
0.5 aubergine
6 grote champignons
1 teentje knoflook
2 vleestomaten
2 tomaten, gedroogde
0.2 knolselderij
Peper
Zout
Frituur-olie
3 eetl. wijnazijn, witte
6 eetl. olijfolie
1 eetl. pesto

Benodigdheden:

keukenpapier.