Kaasblintsjes
home > recepten-uit-nederland > Kaasblintsjes
Meng het zout door het meel. Roer de eieren met de melk en de boter en voeg dit bij het meel onder voortdurend roeren. Doe 3 á 4 eetl. van het beslag in een koekenpan. Zorg dat het beslag de hele koekenpan bedekt. Bak slechts één zijde van het pannenkoekje totdat er kleine blaasjes opkomen. Leg al de pannenkoekjes op elkaar. Voor de vulling: roer de kwark door een zeef, voeg alle ingrediënten toe en roer heel goed. Leg een eetl. van dit mengsel in het midden op de gebakken kant van elk pannenkoekje en vouw ze dicht. Bak opnieuw in de koekenpan tot alle zijden bruin zijn. Opdienen met even opgeklopte ongezoete room.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen:
Recept voor Sjawoe´ot
Als overblijfsel van een oud gebruik wordt tijdens Sjawoe’ot veel melkkost gegeten.
Ingrediënten voor het deeg:
125 g gezeefd meel, zout, 2 eieren goed geklopt, 1½ dl melk, 1 eetl. gesmolten boter.
Ingrediënten voor de vulling:
250 g kwark, 2 eierdooiers, eventueel. kaneel, 1 eetl. suiker, zout.