Karper met dille, champignons en krab

home > recepten-uit-nederland > Karper met dille, champignons en krab

De karperfilets onder de koude kraan wassen en in de tegen de kook aan gebrachte visbouillon gaar pocheren. De schoon geborstelde en klein gesneden champignons in de boter smoren, met de bloem bestrooien en het geheel goed roeren. De karper uit de bouillon nemen en warm houden. De visbouillon overgieten in een litermaat en dit al roerend bij het champignonmengsel gieten. De saus aan de kook brengen en op smaak brengen met dille en citroensap. Het krabvlees en de room eveneens aan de saus toevoegen en het geheel al roerend aan de kook brengen. De saus samen met de warm gehouden karperfilets serveren. Lekker met gebakken aardappels.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

4 karpers
200 g champignon
100 g boter
50 g bloem
200 g krabbenvlees
2 dl. slagroom
2 eetl. citroensap
0.5 l. visbouillon
Dille, verse
Peterselie, verse, gehakte