Knolselderij ovenschotel
home > recepten-uit-nederland > Knolselderij ovenschotel
De knolselderij schillen, wassen en in vierkante blokjes van circa 3 cm snijden. Verhit de helft van de boter in een pan en ‘roerbak’ hierin de blokjes knolselderij. Voeg de tijm, selderij, peper en zout naar smaak toe en laat het geheel zachtjes 15 minuten stoven. Kook intussen de macaroni in ruim kokend water met zout en olie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Snijd het spek en de casselerrib in stukjes en roer ze door de knolselderij. Schenk de melk bij de knolselderij en verkruimel de Mon Chou erboven. Verhit het mengsel al roerende, tot de kaas gesmolten is. Op smaak brengen met zout en peper uit de molen. Laat de macaroni uitlekken in een vergiet. Beboter een ovenschaal en schep hierin de helft van het knolselderijmengsel, vervolgens de helft van de macaroni, daar bovenop de rest van het knolselderijmengsel en tot slot de rest van de macaroni. Meng de geraspte kaas met het paneermeel en strooi het over de macaroni. Leg hier en daar een klontje boter op het kaas-paneermengsel. Bak de schotel vervolgens in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen:
1 knolselderij (800 g), 60 g boter, 1 theel. tijm, 2 eetl. fijngeknipte selderij, 350 g macaroni, 1 eetl. olie, 100 g katenspek, 100 g casselerrib, 1½ dl melk, 100 g Mon Chou, 50 g geraspte oude Goudse kaas, 3 eetl. paneermeel, zout, peper.