Koedijker smoor

home > recepten-uit-nederland > Koedijker smoor

Schil de uien en de knoflook en hak ze fijn. Pel de tomaten en snijd ze klein. Smelt in een braadpan de boter en bak al roerend het spek, samen met de uien en de knoflook. Doe het vlees erbij, bestrooi het met peper en zout en bak het bruin. Strooi de paprikapoeder erover en blus af met de wijn. Roer de tomaten en de tijm erdoor. Smoor alles zachtjes circa 1 uur met het deksel op de pan. Spoel de zuurkool af en maak die goed los. Doe de kool in de pan en kook hem 15 minuten mee. Roer tenslotte de zure room door het gerecht.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

125 g doorregen spekblokjes, 250 g varkenspoulet, 250 g zacht runderpoulet, 2 teentjes knoflook, 250 g uien, 500 g tomaten, 250 g zuurkool, 20 g (kruiden)boter, peper, zout, 1 flinke eetl. paprikapoeder, 1 theel. tijm, 1 kop rode wijn, ¼ liter zure room.