Kruidige stoofschotel
home > recepten-uit-nederland > Kruidige stoofschotel
Laat vlees bruin braden. Voeg water, uien, kruiden en tomatenpuree toe. Laat 1½ uur sudderen. Voeg aardappels, wortels en paprika toe en laat dan het geheel nog een 30 minuten verder sudderen. Voeg indien nodig water toe. Roer er de overige ingrediënten door. Laat dan nog 20 minuten sudderen.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 6 personen:
1 kg stoofvlees in blokjes, 2 eetl. olie, 7½ dl water, 1 grote gehakte ui, 1 theel. peper, 1 theelepel zout, 2 theel. knoflookpoeder, 1 theel. rozemarijn, 1 theel. oregano, 1 theel. basilicum, 1 theel. marjolein, 2 laurierblaadjes, 180 g tomatenpuree, 200 g wortel in schijfjes, 200 g aardappel in blokjes, 1 grote gehakte groene paprika, 300 g sperziebonen (diepvries), 300 g doperwten (diepvries), 300 g maïs (diepvries of blik), 250 g champignons in schijfjes, 3 tomaten in partjes.