Labskous
home > recepten-uit-nederland > Labskous
Kook het rundvlees in ruim water in ongeveer 1½ tot 2 uur gaar. Kook de aardappelen en de bieten apart gaar. Maal vlees, aardappelen en de ui samen fijn en meng ze met peper en een deel van de runderbouillon tot een soepele massa. Maak van azijn, fijngesneden klein uitje, geraspte mierikswortel, zout en suiker een sausje en meng dit in de nog lauwe in plakjes gesneden bietjes. Zet de aardappelmassa (de labskous) en de bieten apart een dag koel weg. Meng de volgende dag een in blokjes gesneden augurk door de labskous en warm het gerecht op. verdeel de labskous over de borden en leg er als garnering de bieten, de met schijven appel en ringen ui opgerolde en met een prikker vastgestoken haringfilets, een spiegelei en een augurk op.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 2 personen:
350 g gezouten rundvlees, 500 g aardappelen, 250 g rode bieten, 1 grote ui, peper, ½ dl azijn, klein uitje, mierikswortel, zout, suiker, 3 augurken, 2 gefileerde zoute haringen, 1 ui, 1 appel, 2 eieren, 10 g boter.