Mosselen met citroen
home > recepten-uit-nederland > Mosselen met citroen
Boen de mosselen onder stromend water schoon. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die niet dicht gaan. Leg de mosselen in de hapjespan en zet het deksel erop. Verwarm de mosselen circa 5 minuten op half hoog vuur. Pel intussen de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Schil de citroen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Verdeel de knoflookplakjes en citroenpartjes tussen de mosselen. Laat de mosselen zonder deksel in nog circa 5 minuten gaar sudderen. Maal er de peper boven en strooi de peterselie erover.
Lekker met ciabatta en een frisse salade.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 2 personen:
1 citroen
1 eetl. peterselie, verse, gehakte
2 kg mossel
2 teentjes knoflook
Peperkorrel, zwarte, gemalen
Benodigdheden:
een hapjespan met deksel.