Oma's aardappelschotel

home > recepten-uit-nederland > Oma's aardappelschotel

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met een beetje zout bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze dan in niet te dunne plakken. Kook de eieren in 10 minuten hard, spoel ze af met koud water, pel ze en hak ze fijn. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de plakken aardappel aan beide kanten goudbruin. Vet een vuurvaste schaal in en leg de plakken aardappel erin. Snijd de ham in reepjes. Meng de fijngehakte eieren, het bieslook, de peterselie, mosterd en ham door de zure room. Roer er een beetje peper en zout door en verdeel het mengsel dan gelijkmatig over de aardappelen. Strooi de geraspte kaas erover en bak het gerecht ca 20 minuten in de oven (iets boven het midden) tot de bovenkant mooi bruin is.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g aardappelen, zout, 6 eieren, 1 eetl. boter, 2 plakken gekookte ham, 2 theel. bieslook (fijngehakt), 2 theel. peterselie (fijngehakt), 1 theel. mosterd, 1¼ dl zure room, peper, 2 eetl. geraspte kaas.