Ovenschotel met witlof en blauwe kaas
home > recepten-uit-nederland > Ovenschotel met witlof en blauwe kaas
Was de aardappelen schoon en kook of stoom ze in de schil. Stoom het witlof gaar. Giet de room in de ovenschaal. Pers de knoflook hierin. Verwijder de schil van de aardappelen en snij ze in plakjes. Leg de aardappelen in de ovenschaal. Peper en zout naar smaak toevoegen. Leg de struikjes witlof op de aardappelen. Brokkel de roquefort over de schotel en bestrooi met de belegen kaas. Laat gratineren in de oven gedurende ongeveer 10 minuten.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen:
8 stuks aardappelen
8 struikjes witlof
1 teentje knoflook
150 g roquefort, 52+
50 g kaas, belegen, geraspte
1 dl. room
1 snufje peper, zwarte, gemalen
1 snufje zout
Benodigdheden:
Stomer, Ovenschaal, Oven voorverwarmd op 180°C.