Ovenschotel met witlof en blauwe kaas

home > recepten-uit-nederland > Ovenschotel met witlof en blauwe kaas

Was de aardappelen schoon en kook of stoom ze in de schil. Stoom het witlof gaar. Giet de room in de ovenschaal. Pers de knoflook hierin. Verwijder de schil van de aardappelen en snij ze in plakjes. Leg de aardappelen in de ovenschaal. Peper en zout naar smaak toevoegen. Leg de struikjes witlof op de aardappelen. Brokkel de roquefort over de schotel en bestrooi met de belegen kaas. Laat gratineren in de oven gedurende ongeveer 10 minuten.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

8 stuks aardappelen
8 struikjes witlof
1 teentje knoflook
150 g roquefort, 52+
50 g kaas, belegen, geraspte
1 dl. room
1 snufje peper, zwarte, gemalen
1 snufje zout

Benodigdheden:

Stomer, Ovenschaal, Oven voorverwarmd op 180°C.