Pieperstoof
home > recepten-uit-nederland > Pieperstoof
Was de aardappelen, schil ze en snijd ze in blokjes. Schraap de wortelen en snijd ze in blokjes. Maak de selderij schoon en snijd hem in stukjes. Stoof alle groenten samen in 50 gram boter. Giet er de vleesbouillon over en doe er de laurierblaadjes bij, net als de kruidnagel. Snijd de ui in ringen en doe deze bij de groenten. Laat doorkoken. Pureer met de staafmixer een derde deel van de aardappelen samen met de room. Doe de puree bij het stoofsel. Snijd de prei in ringen en doe die ook bij het mengsel. Maak de champignons schoon en laat ze apart in wat boter sudderen. Voeg ze bij bet mengsel. Versier het gerecht met gehakte basilicum en dien op in een grote aarden schaal.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen:
700 g kleine aardappelen, 3 wortels; 1 knolselderij, 100 g boter, 1½ liter bouillon, 1 prei, 2 laurierblaadjes, 1 kruidnagel, 300 g champignons, ¼ liter room, 1 eetl. basilicum.