Rozemarijn aardappeltjes

home > recepten-uit-nederland > Rozemarijn aardappeltjes

Snijd de aardappelen in dunne plakjes en dep ze goed droog. Bak de spekjulienne uit, neem het uit de pan en houd het apart. Smelt de boter en de olie bij het spekvet, bak de aardappelplakjes hierin, in gedeelten, rondom bruin en laat ze uitlekken. Houd ze warm op een onafgedekt bord boven een pan met heet water. Pers de knoflook boven het bakvet uit en fruit hem samen met de gesnipperde ui goudgeel. Schep dit mengsel uit de pan, zeef het en schud het samen met het uitgebakken spek en de rozemarijnnaaldjes door de aardappelplakjes. Lekker met lamsbout en een gemengde salade.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g vastkokende aardappelen, 100 g spekjulienne (zeer dunne reepjes), 20 g boter, 3 eetl. olijfolie, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 1 eetl. rozemarijnnaaldjes.