Rundvlees met oesterzwammen
home > recepten-uit-nederland > Rundvlees met oesterzwammen
Het rundvlees in grote brokken snijden. In twee koekenpannen de olie verhitten en het rundvlees aanbraden. Zou je het in een koekenpan doen dan is het te veel vlees en gaat het stomen doordat er teveel vocht vrij komt dat nergens heen kan (verdampen) Het is de bedoeling dat het vlees licht aangebakken wordt. Dan haal je het vlees eruit en in een stoofpan doen. Wat boter in de koekenpan doen ZONDER DAT JE HEM HEBT AFGEWASSEN. en het aanbak spul los maken met een spatel en er een flinke scheut donker bier erbij doen. Zo het geheel van de twee pannen los koken..Dan doe je het los gekookte bij het vlees in het stoofpannetje. In de koekenpan wat boter bruin laten worden en de grof gesneden oesterzwammen erin bakken. Dan gaat dit ook in het stoofpotje. Dan voegen we de rode wijn toe (mag ook meer zijn dan 1 glas) de rode port (ook hier geld dat de hoeveelheid wat meer mag zijn omdat smaken verschillen) Dan de marmite en dit geheel laten we 2 uur stoven. Als het na twee uur niet helemaal gaar is dan laten we hem nog even een half uurtje door sudderen.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg rundvlees
3 eetl. arachideolie
1 glas donker bier
1 eetl. boter
1 schep marmite
500 g oesterzwam
1 glas port, rode
1 glas wijn
Benodigdheden:
TWEE KOEKENPANNEN EN EEN GROTE STOOFPAN