Tomaten-broodsalade

home > recepten-uit-nederland > Tomaten-broodsalade

Snijd de tomaten en komkommer in blokjes. Pel de ui en snijd hem in ringen. Pel de knoflook. Hak de peterselie fijn. Week het brood kort in water, knijp het uit en verkruimel het in een grote schaal. Meng de tomaten met de pesto. Voeg de komkommer, tomaten, ui en peterselie toe aan het broodkruim en pers de knoflook erboven uit. Pluk de basilicum in stukken en voeg ze toe aan de salade. Bestrooi de salade met zout. Sprenkel de azijn en olie erover. Meng alles kort door elkaar. Serveer het gerecht meteen.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

4 sneetjes oud wit brood
2 rijpe tomaten
1 eetl. pesto
0,5 komkommer
1 rode ui
2 teentjes knoflook
10 takjes peterselie
10 blaadjes verse basilicum
zout
2 theel. wijnazijn
2 eetl. olijfolie