Tuinkruidensoep met créme fraîche
home > recepten-uit-nederland > Tuinkruidensoep met créme fraîche
Pel de teentjes knoflook en snipper ze. Pel de uitjes en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de tomaatjes in vieren. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de knoflook, ui en bleekselderij 2 minuten. Voeg de aardappelen toe en bak ze 3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en kook het geheel 20 minuten tot de aardappelblokjes gaar zijn. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de créme fraîche erdoor en breng het op smaak met zout. Schep de tuinkruiden en tomaten erdoor en warm de soep nog even door.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen:
2 teentjes knoflook
4 bosuitjes
2 stengels bleekselderij
500 g aardappelen
0,5 bakje cherrytomaatjes
2 eetl. olijfolie
8 dl kruidenbouillon van tablet
125 ml créme fraîche
zout
2 eetl. tuinkruiden