Varkensstoof met bonen

home > recepten-uit-nederland > Varkensstoof met bonen

Laat de bonen 12 uur weken en kook ze in het weekwater halfgaar. Laat ze uitlekken, maar vang het kookvocht op. Snijd de lappen in smalle repen en de speklappen in kleine dobbelsteentjes. Laat de dobbelsteentjes in een droge koekenpan boven een niet te hoog vuur uitbakken. Schep de spekjes uit de pan en houd ze apart. Bak de repen vlees in het resterende vet aan alle kanten bruin. Voeg de ui toe en fruit die ook even mee tot ze glazig ziet. Doe de inhoud van de koekenpan over in een grote stoofpan. Voeg de spekjes, de bruine bonen en het laurierblad toe. Roer de tomatenpuree en de bladselderij door het opgevangen kookvocht van de bruine bonen. Voeg peper naar smaak toe. Schenk het mengsel in de stoofpan, alles moet net onder staan. Breng de inhoud aan de kook, temper de warmtebron en laat alles met gesloten pan nog 1 uur zachtjes stoven.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g varkenslappen, 200 g magere speklappen, 1 grote ui, 400 g bruine bonen, 1 laurierblad, peper, 2 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. fijngehakte bladselderij.