Zeeuwse kaasfondue

home > recepten-uit-nederland > Zeeuwse kaasfondue

Dit is een kaasfondue met een zonnig karakter, die u met vrienden kunt nuttigen. De mosselen kunt u desgewenst zelf koken.
Schil de worteltjes en bleekselderijstengels met een dunschiller en snijd ze in stukken van circa 3 centimeter. Snijd het stokbrood en volkorenbrood in blokjes. Snijd de Kernhem in kleine blokjes en rasp de belegen kaas grof. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Wrijf de bodem van de caquelon in met het doorgesneden teentje knoflook. Voeg het bier toe, maar hou nog een klein laagje over. Breng dit op matig hoog vuur tegen de kook aan. Roer geleidelijk de kaas erdoor en verwarm het geheel al roerende op matig hoog vuur tot alle kaas is gesmolten. Maak de maïzena aan met een scheutje bier en voeg dit al roerende toe aan de fondue. Blijf roeren tot een glad gebonden fondue ontstaat. Voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe. Strooi de bosuitjes en peterselie erin. Zet de kaasfondue op een rechaud met de mosselen, groente en het brood eromheen.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g kernhem
400 g kaas, Goudse, boerenbelegen, 48+
150 g mossel, gekookte
2 bosuitjes
1 teen knoflook
0.5 l witbier
3 eetl. maïzena
2 eetl. peterselie, gekrulde, verse, fijngehakte
1 bos wortel
4 stengels bleekselderij
1 stokbrood, bruin
4 sneetjes volkorenbroden
Peper, gedroogde, versgemalen
Nootmuskaat

Benodigdheden:

een rechaud, een dunschiller, een rasp en een caquelon (kookpotje van aardewerk).