Vleesstoofpot, (4-6 pers.)
home > recepten-uit-nigeria > Vleesstoofpot, (4-6 pers.)
Doe de stukken ossenstaart in een grote pan; zet onder water en breng aan de kook. Schep eventueel naar boven drijvend schuim af; leg het deksel op de pan en laat 1 1/2 uur trekken. Giet er zonodig nog wat water bij. Voeg de runderpoelet toe en laat 1 uur sudderen tot het vlees gaar is. Bestrooi intussen de blokken kip met peper en zout en de knoflook. Hak een van de uien grof. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en fruit er de gehakte ui in ca. 5 minuten gaar in. Schep de tomatenpuree erdoor en laat een paar minuten krachtig koken. Schep er de kip door en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Doe de tomaten uit blik en de halve ui in de keukenmachine en draai dit tot een puree. Schep dit mengsel om met het kipmengsel en voeg dan de laurierblaadjes, tijm, gemengde specerijen en wat zout en peper toe. Giet er ca. 6 dl van het ossenstaart-rundvleeskooknat bij en laat 30 minuten sudderen. Voeg de ossenstaart en het rundvlees toe. Warm door en breng op smaak met peper en zout. Dien op.
Ingrediënten voor 4 personen
700 g ossenstaart, in porties verdeeld – 500 g runderpoelet – 500 g kipfilet, in blokken – 2 teentjes knoflook uit de knijper – 1 1/2 ui – 2 eetlepels palmolie of plantaardige olie – 2 eetlepels tomatenpuree – 400 g tomaten uit blik – 2 laurierblaadjes – 1 theelepel gedroogde tijm – 1 theelepel gemengde specerijen – zout en versgemalen zwarte peper