Gepocheerde kabeljauw met bieslook

home > recepten-uit-noorwegen > Gepocheerde kabeljauw met bieslook

Spoel de vis af onder koud water. Doe de moten vis in een pan kokend water (de moten moeten net onder water staan). Voeg zout en gekneusde peperkorrels toe en pocheer de kabeljauw ca. 7 minuten op matig vuur. Neem de moten met een schuimspaan uit het kooknat en leg ze op een voorverwarmde schotel. Bewaar wat kooknat.
Smelt in een steelpan met dikke bodem de boter en roer er de bloem in gedeelten door tot een roux ontstaat. Voeg 2-3 eetlepels kooknat toe. Roer er de bieslook en peterselie door en tot slot de groene peperkorrels. Breng de saus langzaam aan de kook. Neem de pan van het vuur en doe de saus in een kom. Snijd de citroen in partjes. Schenk een beetje saus over de warme moten vis en bestrooi de schotel met nog wat bieslook. Garneer met citroen.
Geef bij dit gerecht aardappelkroketjes en een zachte groente, zoals gekookte asperges, peultjes of schorseneren.





Ingrediënten voor 4 personen

4 moten kabeljauw van ca. 2 1/2 cm dik] – 1 theelepel zout – 4 gekneusde peperkorrels – 60 g boter – 2 eetlepels bloem – 1 1/2-2 eetlepels gehakte bieslook – 1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie – 1 eetlepel groene peperkorrels (uit potje) – 1 citroen