Bloemkool met ei
home > recepten-uit-polen > Bloemkool met ei
Verdeel de schoongemaakte bloemkool in roosjes. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze. Hak het brood in een foodprocessor tot grove kruimels. Snipper de knoflook. Kook de bloemkool in een laagje water met wat zout in 8 tot 10 minuten beetgaar. Verhit intussen de boter of olie en bak het brood omscheppend goudbruin. Laat de knoflook de laatste minuut meebakken. Schep er wat zout en peper door. Hak de eieren grof. Schep de uitgelekte bloemkoolroosjes in een schaal. Bestrooi met het gebakken broodkruim, het ei, wat paprikapoeder en de peterselie.
Bij dit gerecht is het niet nodig om vlees te serveren. Geef er aardappelpuree bij die extra op smaak wordt gebracht met een mespunt kerrie en een paar lepels geraspte kaas.
Ingrediënten voor 4 personen
1 bloemkool – 4 eieren – 4 sneetjes oudbakken brood – 1-2 teentjes knoflook – 30 g boter of 2 eetlepels olie – zout en versgemalen peper – paprikapoeder – 1 eetlepel fijngehakte peterselie