Portugese runderstoof
home > recepten-uit-portugal > Portugese runderstoof
Pel en snij de ui en knoflook in partjes. Snij de paprika in stukjes.
Snij het vlees in 4 gelijke delen. Verhit boter in braadpan en bak het vlees snel bruin, neem het daarna uit de pan.
Bak knoflook en uien in het vet, voeg tomaat, wijn en oregano toe, breng alles aan de kook doe het vlees erbij en laat het nog 1½ uur stoven.
Bij het opdienen peterselie er over strooien.
Serveertips:
Met frites of aardappels opdienen, in Portugal zijn frites overigens meestal voor vlees en aardappels bij vis.
Wijntip: Rode Dao uit Portugal
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
750 gram runderlappen
1 paprika
2 teentjes knoflook
3 uien
40 gram boter
2 geschilde tomaten
2 dl rode wijn
2 theelepels oregano gedroogd
2 eetlepels peterselie fijngehakt
peper en zout naar smaak