Portugese Tomatensoep
home > recepten-uit-portugal > Portugese Tomatensoep
Laat het spek zachtjes uitsmelten en fruit hierin gesnipperde ui en knoflook, maar laat deze niet bruin worden. Voeg er de tomaten bij, gepeld en van vocht en pitjes ontdaan en in stukken gesneden, laat even meefruiten. Voeg er dan 1¼ liter water bij, waar u de tomatenpuree, fijngehakte peterselie en selderij, wat tijm en laurier, de basilicum, suiker, zout en rijst door geroerd hebt. Laat de soep zo in ongeveer 20 minuten gaar koken. Strooi er wat verse peterselie over.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
100 g magere spekblokjes
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 grote vleestomaten
peterselie-selderij
tijm-laurier
1 theelepel gedroogde basilicum
klein schepje suiker
2 eetlepels rijst
zout