Gestoofd konijn

home > recepten-uit-puerto-rico > Gestoofd konijn

Hak de konijnen in hanteerbare stukken en leg die in een grote braadpan of kasserol. Snipper de gepelde uien en knoflook en voeg deze toe. Dompel de tomaten in kokend water; ontvel ze en hak ze grof. Voeg toe aan de pan met de olie, kappertjes en -sap, de sherry, tomatenpuree, oregano, tijm, zout naar behoefte en versgemalen peper. Laat het geheel afgedekt ca. 1 1/2 uur op laag vuur pruttelen. Voeg dan de geschilde aardappelen toe en kook nog 1/2 uur zachtjes door. Voeg de olijven in de laatste minuten toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor vier personen:
2 panklare konijnen van elk ca. 750 g – 2 middelgrote uien – 2 teentjes knoflook – ca. 400 g tomaten – 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie – 4 eetlepels kappertjes – 1 eetlepel kappertjessap – 1 1/2 – 2 dl droge sherry of lichte rum – 2 eetlepels tomatenpuree – 1 theelepel oregano – 1/2 theelepel tijm – zout – 1 theelepel witte peper – 10-12 middelgrote nieuwe aardappelen – ca. 15 gevulde olijven (pimento)