Kalfsnier met maderasaus

home > recepten-uit-rusland > Kalfsnier met maderasaus

Verwijder alle vet van de nieren; week ze 1/2 uur in koud water en snijd ze schuin in 1 cm dikke stukken. Haal ze door de bloem; schud overtollige bloem af. Verhit de boter in een koekenpan en braad de plakken nier in 2-3 minuten aan beide kanten lichtbruin. Verdeel de nier over een voorverwarmde schotel. Giet de madera bij het braadvocht. Breng dat aan de kook en schraap met een houten spatel het aanbaksel los. Laat de madera tot de helft inkoken op matig vuur en roer er de zure room, vermengd met de mierikswortel, door. Leg de plakken nier weer terug in de pan en schep de saus erover. Verwarm het geheel nog 1-2 minuten door en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met peterselie, een schijfje citroen en partjes tomaat.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kalfsnieren – 40 g bloem – 60 g boter – 1/4 liter madera – 4 eetlepels zure room – 1 eetlepel mierikswortel (uit potje) – 1 theelepel zout – zwarte peper – 1 eetlepel fijngehakte peterselie – 1/2 citroen – 1 tomaat