Vlees met rijst

home > recepten-uit-servie > Vlees met rijst

Was de rijst tot het water helder blijft en laat het vervolgens uitlekken. Schil en hak de uien. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten, was ze en snijd ze in kleine reepjes. Snijd het varkensvlees in blokjes.
Verwarm de boter in een pan, voeg de blokjes vlees erbij en braad ze aan alle kanten goed aan. Pers de knoflook en roer deze met de paprikapoeder en ½ theelepel zout door het vlees. Giet de rode wijn erover en laat alles met de deksel op de pan op een zacht vuur gaar stoven. Giet er eventueel tijdens het stoven nog wat rode wijn bij. Verwarm de olie in een andere, ruime pan; fruit daarin de ui en paprika, doe de rijst erbij en laat dit onder voortdurend roeren een paar minuten bakken. Giet het hete water erbij, strooi de rest van het zout erover en laat de rijst in 20 minuten gaar worden.
Snijd de tomaten kruiselings in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat deze de laatste 10 minuten samen met de rijst gaar worden.
Meng de blokjes vlees door de gekookte rijst en breng de schotel heet ter tafel.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
200 g rijst – 2 uien – 3 rode paprika’s – 500 g varkensvlees – 1 teen knoflook – 1 afgestreken eetlepel paprikapoeder – 1 afgestreken theelepel zout – 1 kopje rode wijn – 4 eetlepels olie – ½ liter kokendheet water – 6 middelgrote tomaten