Amandeltaart

home > recepten-uit-spanje > Amandeltaart

Doe de bloem en de suiker in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes door de bloem en wrijf het geheel met uw vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg 1 ei en de melk toe en kneed alles snel tot een deegbal. Laat deze verpakt in alufolie ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Splits de overige eieren.
Maak de spijs met een vork in een kom los en meng de dooiers, de citroenrasp en de sherry erdoor. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze luchtig door het spijsmengsel.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm. Vet een lage taartvorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het deeg. Strijk het amandelmengsel erover uit en bak de taart in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de taart lauwwarm of koud met een flinke toef slagroom.





Ingrediënten voor 4 personen

Nodig voor ca. 10 punten:
200 g bloem – 50 g suiker – 100 g roomboter – 5 eieren – 1 eetlepel melk – 1 citroen – 150 g amandelspijs – 4 eetlepels cream sherry – zout