Crème «Catalana»
home > recepten-uit-spanje > Crème «Catalana»
Breng de melk met het pijpje kaneel en de citroenschil op laag vuur aan de kook. Haal de pan van het vuur.
Roer de eidooiers met 100 g suiker romig. Haal de kaneel en de citroenschil uit de melk. Roer de eidooiers stukje bij beetje door de melk, zet het geheel op laag vuur en blijf net zo lang roeren tot de crème dik wordt.
Stort de crème in vuurvaste schaaltjes, laat hem afkoelen en zet hem minstens 1/2 uur in de koelkast. Bestrooi hem daarna met suiker. Zet de crème even onder de grill om hem te laten karameliseren.
Opmerking: oorspronkelijk brachten sommige koks een spiraalvormig rondijzer boven open vuur tot gloeien en hield dat op de crème totdat deze begon te karameliseren.
Ingrediënten voor 4 personen
Nagerecht voor 4 personen:
1/2 liter melk – 1 pijpje kaneel – schil van 1/2 citroen – 3 eidooiers – ca. 150 g suiker