Gebakken banaan met honingsaus

home > recepten-uit-spanje > Gebakken banaan met honingsaus

Rooster de pijnboompitten in een hete droge koekenpan onder voortdurend omschudden, tot ze beginnen te kleuren. Laat de pijnboompitten, uitgespreid op een bord, koud worden.
Pel de bananen en snijd ze overlangs door.
Verhit de boter in een pan en wacht tot het schuim begint weg te trekken. Bak de bananen aan weerszijden, boven een hoog afgestelde warmtebron, goudbruin. Verdun de honing met 2 eetlepels warm water en voeg er limoen- of citroensap aan toe.
Leg de gebakken bananen op voorverwarmde borden. Schenk het honingmengsel bij de achtergebleven bakboter. Roer alles krachtig door en laat het mengsel 20-30 seconden koken. Schenk het nu verkregen sausje door een zeefje over de bananen. Strooi de geroosterde pijnboompitten erover.





Ingrediënten voor 4 personen

Nagerecht voor 2 personen:
1 eetlepel pijnboompitten – 2 bananen – 30 g boter – 2 1/2 eetlepel honing – enkele druppels limoen- of citroensap