Spaanse visschotel
home > recepten-uit-spanje > Spaanse visschotel
Snijd 800 g stevige vis in stukken. Giet 2 eetlepels olie in een vuurvaste schaal en leg de vis erin. Bestrooi de vis met peper en zout. Pel 2 stevige tomaten en snijd deze in parten. Snijd vervolgens 1 middelgrote ui in ringen, 1 citroen in schijven en leg dit alles samen met 2 takjes peterselie, 1 laurierblad, 1 mespuntje tijm, 1 mespuntje oregano, 1 mespuntje marjolein en 1 gehakte knoflookteen bij de vis. Sprenkel er dan nog een ½ glas droge witte wijn over en zet de schaal afgedekt in een voorverwarmde oven van 200°C. Stoof de vis gaar in ruim half uur gaar.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
800 gram stevige vis
2 eetlepels olie
peper
zout
2 stevige tomaten
1 middelgrote ui
1 citroen
2 takjes peterselie
1 laurierblad
1 mespuntje tijm
1 mespuntje oregano
1 mespuntje marjolein
1 gehakte knoflookteen
½ glas droge witte wijn