Thaise pinda-saus
home > recepten-uit-thailand > Thaise pinda-saus
Wrijf in een vijzel de pinda’s, ketoembar, djinten, sereh, laos, sjalot, knoflook, lombok en tomatensaus tot een pasta. Vermeng ze met de suiker en de tomatensaus, voeg de santen toe en wrijf alles door elkaar.
Breng alles in een pan aan de kook en voeg de vissaus toe. Roer alles om en temper het vuur. Laat de saus au-bain-marie nog 20 minuten sudderen en serveer.
Ingrediënten voor 4 personen
Bijgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
125 g geroosterde pinda’s
1 eetl. ketoembar
1 theel. djinten
1 theel. sereh
1 theel. laos
6 stuks fijngesneden sjalot
7 teentjes fijngesneden knoflook
1 theel. trassi
1 eetl. tomatensaus
3,5 dl dikke santen
2 eetl. Thaise vissaus
3 stuks fijngewreven lombok