Bahce Kababi (Lamsvlees met groente)

home > recepten-uit-turkije > Bahce Kababi (Lamsvlees met groente)

Verhit de oven voor op 180°C.
Snijd het vlees in dobbelstenen zoals voor goelasj.
Pel de uien en snijd ze klein.
Schil de aardappelen,was ze en snijd ze in blokjes.
Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.
Boen de champignons schoon en halveer ze.
Dompel de tomaten even in heet water,trek er de velletjes af en snijd ze in stukjes.
Schep de aardappel,wortels,champignons en tomaten door het vlees,voeg er de erwtjes toe en breng alles op smaak met wat zout,peper en paprikapoeder.
Knip van aluminiumfolie vier stukken van 30×30cm.
Schep wat van het vlees-groentemengsel in het midden en leg er 1 eetlepel boter op.
Pak de punten van de folie bij elkaar en maak elk pakketje goed dicht.
Leg de pakketjes 40 a 45 minuten in de warme oven.
Leg op elk bord een pakketje.
Opmerking:
Je kan ook het vlees-groente mengsel in vuurvaste schaal mengen en in plaats van boter neem men olijfolie 40a45 min in oven.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g doorregen lamsschoudervlees (zonder bot).
2 uien,
2 aardappelen,
2 worteltjes,
250 g champignons,
2 tomaten,
250 g doperwtjes,
zout, peper,1 theel. milde paprikapoeder,
4 eetl. boter