Champignons met knoflook en verse kruiden
home > recepten-uit-turkije > Champignons met knoflook en verse kruiden
Verhit de olijfolie en boter in een pan en fruit daarin de knoflook 10-15 seconden. Voeg de champignons en de specerijen toe. Laat 7-8 minuten sudderen met het deksel op de pan. Roer af en toe even door. Laat nog 3-4 minuten zonder deksel sudderen om het vocht te laten verdampen en voeg dan de verse kruiden toe.
Serveer warm of koud met een stukje brood of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.
Ingrediënten voor 4 personen
Bijgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
3 eetl. olijfolie
1 eetl. boter
1 bakje champignons, schoongeborsteld en de grotere gehalveerd
3 tenen knoflook, fijngehakt
1/2 theel. piment
1/2 theel. nootmuskaat
1 theel. korianderzaad, geplet
zout en zwarte peper
snufje cayennepeper
3 eetl. fijngehakte verse kruiden naar keuze, bv. peterselie, basilicum, dille, koriander