Circassische kipsalade met walnotensaus

home > recepten-uit-turkije > Circassische kipsalade met walnotensaus

Breng 3 dl water met de bouillontablet, tijm en laurier aan de kook. Laat de kipfilet hierin in ca. 10 minuten tegen de kook aan gaar worden. Neem de kip uit de bouillon en laat de filets afkoelen.
Snipper het sjalotje. Verhit de boter in een pan en fruit het sjalotje met het chilipoeder zachtjes glazig. Maal het brood met de walnoten in de keukenmachine fijn. Meng het uimengsel erdoor en voeg geleidelijk de bouillon toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Strooi de peterselie in de saus.
Snijd de kip in stukjes. Schep wat saus door de kip en verdeel dit op een schaal. Schep de rest van de saus erover. Strooi er paprikapoeder over.
Lekker met komkommer en Turks brood.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
1 kippenbouillontablet – 1 takje verse tijm – 1 laurierblaadje – 400 g kipfilet – 1 sjalotje – 25 g boter – 1/2 eetlepel chilipoeder – 1 sneetje oud witbrood – 150 g gepelde walnoten – 1 eetlepel fijngehakte peterselie – zout en peper – paprikapoeder