Gebakken groenten met fetagratin

home > recepten-uit-turkije > Gebakken groenten met fetagratin

Kook de blokjes aardappel 5 minuten in ruim water met zout. Giet af en laat even uitdampen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de blokjes aardappel over de bodem van een grote, lage ovenschaal. Leg de schijfjes courgette, de doperwten, de olijven en de ringetjes lente-ui er gelijkmatig tussenin. Strooi er peper en zout over.
Meng de kruiden en de knoflook door de olie en giet dit mengsel eroverheen. Leg de schijfjes tomaat dakpansgewijs over het geheel. Bestrooi met nog wat peper en zout. Zet de schaal onafgedekt 20 minuten in de oven.
Doe ondertussen de feta, de yoghurt en de eieren in de blender en maal dit tot een egale massa. Of prak alles met een vork door elkaar in een kom.
Haal de schaal uit de oven en spreid het fetamengsel uit over de groenten. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. en laat alles nog 30 minuten bakken of totdat de gratin een bruin korstje heeft. Eet er brood en een salade bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g aardappels, geschild en in blokjes van 2 cm
4 lente-uien, in ringetjes
1 courgette, in gehalveerde schijfjes
200 g doperwten (diepvries)
4 grote rijpe tomaten, in schijfjes
10 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
4 eetl. olijfolie extra vergine
2 theel. paprikapoeder
3 theel. majoraan
4 teentjes knoflook, gehakt
zout en peper
300 g feta (bij voorkeur schapenkaas)
200 g Turkse of Griekse yoghurt
2 eieren, geklutst