Gevuld Turks brood
home > recepten-uit-turkije > Gevuld Turks brood
Snipper en fruit de uien en knoflook in de olie, rul het gehakt, en voeg de rest van de gesneden groenten toe, als laatste de taugé. Snij de bovenkant van het brood (dun) af, en hol het wat uit, zodat je het groentemengsel over het brood kan verdelen.
Erg lekker als je bodem van het brood eerst ingesmeerd met een mengsel van olie en knoflook. Ruim bestrooien met belegen geraspte kaas. Zout, peper, ketjap en sambal naar smaak toevoegen. Oven voorverwarmen op 175°C. Ongeveer 30 minuten in de oven.
Opmerking:
Eventueel kan aan het groetemengsel een klein blikje tomatenpuree toegevoegd worden.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
1 Turks brood
1 courgette
1 aubergine
blik gepelde tomaten of 4 verse
2 teentjes knoflook
2 grote uien
eventueel handje taugé
400 g rundergehakt
2 eetl. olijfolie
zakje belegen geraspte kaas
zout, peper
ketjap
sambal