Gevulde wijnbladeren

home > recepten-uit-turkije > Gevulde wijnbladeren

In een kom gehakt, geschilde en fijngesnipperde uitjes, gewassen, droog gezwaaide en fijngehakte peterselie en de fijngewreven muntblaadjes goed door elkaar werken. Pittig kruiden met zout en peper. Tot slot het water en de rijst erdoor kneden.
De wijnbladeren laten uitlekken en op een werkblad uitleggen. Al naargelang de grootte van het blad 1 of 2 theelepels vulling er op leggen. Een blad eerst van de steel af naar het midden toe oprollen.
Een vuurvaste vorm of een ovale pan met olie invetten. De rolletjes er in leggen. Hierop de nog resterende olie, citroensap en bouillon gieten en de rolletjes met gesloten deksel 25 minuten zachtjes laten koken (eventueel in de oven).
Heel warm serveren. Geef er een saus van luchtig geklopte yoghurt met dille erbij.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 6 personen:
500 g runder- of schapengehakt – 3 kleine uien – 1 bosje peterselie – 6 verse blaadjes munt – versgemalen zwarte peper – zout – 2 eetlepels water – 60 g rijst – 250 g wijnbladeren (blikje) – 2 eetlepels olijfolie – sap van 1 citroen – 1/4 liter bouillon (van tablet mag)