Kip met walnotensaus
home > recepten-uit-turkije > Kip met walnotensaus
Maak de kip goed schoon. Leg ze in een pan en voeg ui, wortel, naar smaak zout en peper, het bouquet garni en het water toe. Laat alles aan de kook komen. Neem het schuim van tijd tot tijd af. Doe een deksel op de pan en laat de inhoud sudderen op een lage vlam, tot het ongeveer 1 uur heeft gekookt. Laat afkoelen in het kookwater.
Voeg de ingrediënten voor de saus in een mixer (houd enige walnoten achter) en laat het goed mixen tot de saus zacht en romig is.
Doe de kip in een schaal en giet de saus eroverheen. Bestrooi alles met de achtergehouden hele walnoten. Zet de schaal in een oven en laat de kip goed warm worden. Garneer het geheel met een eetlepel olijfolie vermengd met paprikapoeder.
Serveer dit gerecht met rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen:
1 kip – 14 glazen water – 1 ui – 1 grote wortel – zout en peper – 1 bouquet garni
saus: 375 g walnoten – 1 ui – 3 glazen vleesbouillon (van tablet mag) – 3 sneetjes oud brood – 1 theelepel gemalen peper – 1/2 theelepel zout – 1 teentje knoflook – een beetje piment
garnering: 1 eetlepel olijfolie – paprikapoeder