Linzenstoofpot met bloemkool
home > recepten-uit-turkije > Linzenstoofpot met bloemkool
Kook de bloemkoolroosjes in ruim water met zout 6 minuten en giet ze af.
Verhit de olie in een braadpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak ze 5 minuten en voeg de wortel, tomatenpuree en peterselie toe. Laat nog een minuut bakken en doe de linzen, kruiden en bouillon erbij. Laat afgedekt 30-40 minuten stoven of tot de linzen beetgaar zijn. Roer af en toe.
Doe de tomaten, bloemkoolroosjes en 1 eetlepel dille erbij en laat nog 15 minuten sudderen. Roer het citroensap erdoor en strooi de resterende eetlepel dille erover. Serveer met Turks brood en feta of Turkse yoghurt met knoflook.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
1 bloemkool, in roosjes
5 eetl. olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 wortel, in blokjes
1 eetl. tomatenpuree
half bosje peterselie, fijngehakt
300 g groene of bruine linzen, gewassen
2-3 theel. gedroogde rode peper
1 eetl. paprikapasta (Turkse winkel) of 2 theel. paprikapoeder
1 1/2 theel. piment
zout en peper
500 ml groentebouillon
3 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes
2 eetl. verse gehakte dille
sap van halve citroen