Preischotel met knoflookworst
home > recepten-uit-turkije > Preischotel met knoflookworst
Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de preiringen toe. Bak ze 2 minuten op halfhoog vuur en voeg het water toe. Temper het vuur en laat afgedekt 10 minuten stoven.
Laat de prei wat afkoelen en meng er dan de rest doorheen, behalve de paprikapoeder.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spreid het preimengsel uit in een lage, rechthoekige ovenschaal en strijk het glad. Strooi er rijkelijk paprikapoeder over en bak de schotel 45 minuten in de oven. Serveer er rijst of brood bij.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg prei, het wit en ca 5 cm van het groen in dunne ringen
4 eetl. olijfolie
100 ml water
3 eieren, geklutst
200 g geraspte jong belegen kaas
1 bosje dille, fijngehakt
2 tomaten, ontveld en in blokjes
3-4 volle el bloem
300 g sucuk (= Turkse knoflookworst – salami kan ook) het vel verwijderd en in blokjes
zout en zwarte peper
paprikapoeder