Rijst met spinazie en feta

home > recepten-uit-turkije > Rijst met spinazie en feta

Verhit de olie in een zware pan en fruit daarin de ui en knoflook. Voeg de rijst toe en roerbak deze 2 minuten. Doe de bouillon en witte wijn erbij en laat het geheel afgedekt ca 15 minuten sudderen, totdat de rijst bijna gaar is. Het vocht moet bijna verdampt zijn.

Voeg de spinazie, oregano en olijven toe en laat alles zonder deksel nog 5 minuten sudderen tot al het vocht verdampt is. Roer dan de tomaten en feta erdoor en kruid met zout en flink wat peper.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

5 eetl. olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, gesnipperd
250 g rijst
500 ml kippen- of groentebouillon
scheutje witte wijn
500 g verse spinazie, grof gesneden
2 theel. gedroogde oregano
12 zwarte olijven, gehalveerd
2 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes
200 g Bulgaarse feta, in blokjes van halve centimeter
zout en versgemalen zwarte peper