Saffraanrijst met rozijnen en amandelen

home > recepten-uit-turkije > Saffraanrijst met rozijnen en amandelen

Kook de rijst met de saffraan en de rozijnen gaar in water met zout. Giet af en roer een keer door.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en rooster daarin de amandelen ca 1 minuut. Pas op dat ze niet verbranden. Doe ze met de aanhangende olie bij de rijst en voeg ook de boter, peterselie en zout en peper naar smaak toe. Roer goed door en laat 10 minuten staan met het deksel op de pan.
Lekker bij veel Turkse en Marokkaanse gerechten.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g basmatirijst
plukje saffraandraadjes
50 g rozijnen
75 g ongezoete geblancheerde amandelen, gehakt
1 eetl. olie
2 eetl. boter
2 eetl. gehakte peterselie
zout en peper