Sperziebonen met yoghurt
home > recepten-uit-turkije > Sperziebonen met yoghurt
Verhit de boter en olijfolie in een pan en bak hierin de ui tot deze begint te bruinen. Voeg dan de sperziebonen, peterselie, majoraan, zout, peper en 100 ml water toe. Laat op laag vuur met het deksel op een kier 15-20 minuten koken.
Roer de knoflook door de yoghurt en roer dit door de sperziebonen. Laat nog 1 minuut koken en sprenkel het citroensap erover.
Dit is een lekker bijgerecht voor bv. Turkse kofte uit de oven of shish kebab.
Ingrediënten voor 4 personen
Bijgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
2 eetl. boter
3 eetl. olijfolie
1 grote ui, in dunne ringen
500 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
half bosje peterselie, fijngehakt
2 theel. majoraan
zout en peper
125 ml Turkse of Griekse yoghurt
1 teen knoflook, geperst
1 eetl. citroensap