Turkse kippensoep
home > recepten-uit-turkije > Turkse kippensoep
Breng in een grote pan de bouillon aan de kook en voeg de kipfilet en de rijst toe. Kruid met zout en peper en laat afgedekt 30 minuten sudderen.
Roer in een kommetje de eierdooiers en het citroensap door elkaar en roer er vervolgens een paar lepels van de soep doorheen. Giet dit mengsel langzaam in de soep en voeg ook de peterselie toe. Laat nog een paar minuten doorwarmen, ondertussen voorzichtig roerend. Laat de soep niet meer koken om schiften te voorkomen.
Smelt de boter in een pannetje en roer het paprikapoeder erdoor. Giet dit in een dun straaltje over de soep en serveer.
Ingrediënten voor 4 personen
Soep
Ingrediënten voor 4 personen:
1500 ml kippenbouillon
300 g kipfilet, in stukjes
125 g rijst
zout en peper
4 eierdooiers
sap van 1 grote citroen
2 eetl. gehakte peterselie
2 eetl. boter
1 1/2 theel. paprikapoeder