Brownies, gebak
home > recepten-uit-usa > Brownies, gebak
Hak de walnoten in stukjes.
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Laat de chocolade afkoelen tot ze nog net vloeibaar is. Roer intussen in een kom de boter met de poedersuiker zacht. Klop er één voor één de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Meng er de gesmolten chocolade, de vanillesuiker en de gehakte walnoten door. Zeef er de bloem boven en spatel alles door elkaar tot een glad deeg. Schep het deeg op een met boter ingevette bakplaat en strijk het uit tot een laag van 2 cm dik.
Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 200°C in ca. 30 minuten gaar. Laat de koek 5 minuten afkoelen. Snijd de bovenkant van de koek heel ondiep in tot vierkanten van 4 × 4 cm. Laat ze verder afkoelen. Steek dan de koek voorzichtig los en leg deze op een plank. Snijd de brownies los.
Ingrediënten voor 4 personen
150 g gepelde walnoten – 125 g pure chocolade – 125 g boter – 400 g poedersuiker – 4 eieren – 2 theelepels vanillesuiker – 200 g bloem