Gesmoorde zoetzure hamlappen

home > recepten-uit-vietnam > Gesmoorde zoetzure hamlappen

Snijd het vlees in reepjes en doe ze in een kom. Pers de knoflook en meng deze met de helft van de olie, het limoensap, de vissaus en de helft van de suiker. Zet hierin het vlees te marineren gedurende 1 uur. Maak intussen de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin het drooggedepte vlees aan alle kanten bruin. Voeg wat kokend water toe; breng op smaak met zout, peper en suiker en laat het vocht op een laag vuur langzaam verdampen. Kook intussen de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer tenslotte de lente-uitjes en de taugé door het vlees en bestrooi op het laatste moment met de korianderblaadjes, Serveer met de mihoen en garneer met limoenplakjes.

Opmerking: Dit vleesgerecht kan ook met rijst worden geserveerd.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g hamlappen – 6 eetlepels sojaolie – 1 bos lente-uitjes – peper en zout – 2 eetlepels bruine suiker – 2 eetlepels nuac mam (Vietnamese vissaus) – 1 eetlepels limoensap – 1 handvol korianderblaadjes – 200 g taugé – 4 teentjes knoflook – 250 g mihoen