Ansjovisnestjes
home > recepten-uit-zweden > Ansjovisnestjes
Zet een zeef op een kom en laat de uitjes in de zeef goed uitlekken.
Schil de bietjes en snijd ze in plakken van ruim 1 cm dik. Snijd de plakken in staafjes en verdeel die in vierkantjes. Doe deze stukjes biet in een kom en schep er 3-4 eetl. van het uitjesnat met de suiker en naar smaak worcestershiresaus bij.
Knip of snijd de ansjovisfilets in kleine stukken en strooi er naar smaak peper op.
Pluk de peterselieblaadjes van de steeltjes en hak de blaadjes zeer fijn. Snijd ook de uitjes fijn. Laat de kappertjes uitlekken.
Breek 1 ei, laat het eiwit in een kopje vallen en druk de halve eierschaal met de dooier middenop een dienschaal, zodat die blijft staan. Doe hetzelfde met het andere ei.
Schep een deel van de peterselie door een deel van de uitjes; schik het mengsel rond de eierschalen en schep daar de stukjes ansjovis omheen. Schik de rest de peterselie en de kappertjes rond de ansjovis. Leg bietjes met de rest van de uitjes naast elkaar om de kappertjes.
Serveer de schotel koud met mayonaise of partjes citroen en geroosterd brood.
Aan tafel worden de eierdooiers en de andere bestanddelen van dit gerecht door elkaar gemengd en met geroosterd brood gegeten.
Ingrediënten voor 4 personen
Salade
Ingrediënten voor 4 personen:
½ pot zoetzure uitjes van 225 g
3 middelgrote gekookte bietjes
1-1½ eetl. basterdsuiker
worcestershiresaus
8 ansjovisfilets uit blik (220 g)
peper
1 bosje peterselie
3-4 eetl. kappertjes
2 eieren
Wat heb je nodig?
Zeef, kom, dienschaal.