Appeltaart met amandelen

home > recepten-uit-zweden > Appeltaart met amandelen

Bloem, ei, suiker, vanillesuiker, zout, boter mengen, bakblik vullen bodem en rand.
Appels schillen en schijfjes snijden, dit op deeg verdelen.
3 eetlepels suiker met 1 eetlepel kaneel vermengen en over de appels strooien.

35 minuten in oven bakken 180°C.

125 ml slagroom stijfkloppen.
3 eierdooiers en 75 gram suiker schuimig kloppen, op de slagroom leggen en met het amandel schaafsel onder elkaar scheppen.
Bakblik uit oven en slagroom, eieren en amandel mengsel over de appels met spatel smeren en op nieuw in de oven.
25 minuten, prikken of het gaar is.
Serveren met slagroom.





Ingrediënten voor 4 personen

Taart

Ingrediënten voor 8 personen:

225 gram bloem
1 ei
50 g suiker
1 pakje vanillesuiker
zout
150 g boter
1 kg appels (jonathans of goudrenetten of lombart)
1 eetl. kaneel
3 eetl. suiker

garnering:
125 ml slagroom
3 eieren
1 zakje amandel schaafsel
75 g suiker

Wat heb je nodig?

Voorverwarmde oven op 180°C., bakblik, spatel.